Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

fredag 31. desember 2010

”Et artig leketøy for barn, men telefonen kommer aldri til å ha noen praktisk betydning for fremtiden.”

Gledelig halloween og god påske! :D
Lama loggens ninjaer har vært ute på oppdrag og funnet ut noe fortreffelig. 
Grunnen til at enkelte barn er redde for Nissen på julaften, er fordi Nissen har et av de mest skremmende halloweenkostymene. Engler blir omtalt som litt tykke barn med lyse krøller. "Halleluja, halleluja!" er blitt forandret til: kjempebra, kjempebra! Frosker foretrekker en langsom og pinefull død, og kaniner går løs på fuglemat. Krystallglass på nyttårsaften blir erstattet med røde (i plastikk vell og merke), små barnekopper. 


Fra alvor til morsomheter, slik vi pleier å si her i Lama loggen. I slutten av november ble 1MFA delt i grupper. Hver gruppe fikk tildelt et tema fra mediehistorien. Til sammen skulle klassen få lage et magasin i A3 format, som så skulle printes og gis ut. Telefoni var min gruppes tema. Til dette skulle det lages en mediehistorisk tidslinje, et magasinoppslag og designe en for- og bakside til selve magasinet. Alt skulle gjøres i InDesign, et nytt program å utforske. Etterhvert ett av mine favoritt programmer på SCeen, bare elsker å designe! 
Magasinoppslaget skulle presentere det temaet vi fikk tildelt. Det skulle blåses opp, stort, til lungene var tomme for luft og vi var på nippen til å besvime. 


Slik var malen til hvordan oppsettet skulle være













Komposisjonen for det vi skulle designe kunne forkortes ned til KEBB, minner meg om substantivet kebab. Ble litt tørst nå... 


K= Kontrast; form, størrelse, styrke, valør/farge, tekstur.
E= Enhet; likhet i formspråk, gruppering, proporsjoner, luft, avstander. 
B= Bevegelse; rytme, retning, fart.
B= Balanse; struktur/oppbygning, tyngdepunkt, overfarging, symmetri/asymmetri.                                                                         
Nedenfor har vi mesterverket fra venstre. Artikkelen er skrevet av meg. Underoverskrift: ”Et artig leketøy for barn, men telefonen kommer aldri til å ha noen praktisk betydning for fremtiden.” Et skribleri som faller Lama loggen riktig godt i smak og hørsel.




















Ville samtidig legge ut mitt forslag til for- og bakside. Vil si den er den fødte vinner. Håper på at det er den som blir valgt ut til å representere klassens magasin om mediehistorie. Jeg drillet praktisk talt lærerene til det ytterste. *kremt* 



















Vil med dette avslutte for i år og se fram til et nytt og lamaspyttfult år. Jeg er ikke blind, så dette er praktisk talt mulig. Lama loggen vil takke for et fantastisk publikum (noenlunde stumme, men men). Russland har også begynt å vise sin interesse med hele 8 hits. Спасибо! Det var alt for 2010. Over og ut!


Lamaspytt Solfrid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar