Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

torsdag 22. september 2011

Strekmann

Av en eller annen grunn har alltid lærere et problem, de vil vi skal løse... 


Oppdraget:







Krimbok og barnebok, lett eliminert. Fakta/Hobbybok = valgfri = himmelvid kreativitet. Muhaha! 

Original er et adjektiv og en verdi Lama loggen står for. Derav vedtaket, bokens innhold: hvordan tegne strekmenn. Synes virkelig dagens marked burde ha tilbud om en slik hobbybok...
Inspirasjonskilde, vel, Fancy Pants :DDD
Alle som liker is regnes som inspirerende, omgående.
Fancy Pants

Med bokomslaget vil jeg ytre at selv om du ikke erkjenner deg som god til å tegne, så kan du likevel ha glede av skribleriene dine. Strekmenn er og blir kule. Den som står imot, hangman!  








Bokomslaget:



For å tydeliggjøre bokens sjanger, tegnebok, har jeg tegnet de ulike strekmennene og objektene selv. Ved bruk av "Pen Tool" og "Paintbrush Tool" i Illustrator. Videre også tegne en del av typografien selv i bokens tittel.  

Fargene gir også konnotasjoner. Den lyse/dempede blåfargen brukes ofte i arbeidstegninger. Tegneblyanten er godt fremhevet av sterk oransje, som er komplementærkontrasten til blå. 

Dybde i omslaget er også noe jeg har prøvd meg på. Tegneboken kan gjøre deg så flink til å tegne at strekmennene til slutt springer ut av boken. Hvor for eks. skygge og fartsstreker er brukt, og til dels perspektivtegning. 


Lamaspytt Solfrid!

1 kommentar: