Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

fredag 31. desember 2010

”Et artig leketøy for barn, men telefonen kommer aldri til å ha noen praktisk betydning for fremtiden.”

Gledelig halloween og god påske! :D
Lama loggens ninjaer har vært ute på oppdrag og funnet ut noe fortreffelig. 
Grunnen til at enkelte barn er redde for Nissen på julaften, er fordi Nissen har et av de mest skremmende halloweenkostymene. Engler blir omtalt som litt tykke barn med lyse krøller. "Halleluja, halleluja!" er blitt forandret til: kjempebra, kjempebra! Frosker foretrekker en langsom og pinefull død, og kaniner går løs på fuglemat. Krystallglass på nyttårsaften blir erstattet med røde (i plastikk vell og merke), små barnekopper. 


Fra alvor til morsomheter, slik vi pleier å si her i Lama loggen. I slutten av november ble 1MFA delt i grupper. Hver gruppe fikk tildelt et tema fra mediehistorien. Til sammen skulle klassen få lage et magasin i A3 format, som så skulle printes og gis ut. Telefoni var min gruppes tema. Til dette skulle det lages en mediehistorisk tidslinje, et magasinoppslag og designe en for- og bakside til selve magasinet. Alt skulle gjøres i InDesign, et nytt program å utforske. Etterhvert ett av mine favoritt programmer på SCeen, bare elsker å designe! 
Magasinoppslaget skulle presentere det temaet vi fikk tildelt. Det skulle blåses opp, stort, til lungene var tomme for luft og vi var på nippen til å besvime. 


Slik var malen til hvordan oppsettet skulle være













Komposisjonen for det vi skulle designe kunne forkortes ned til KEBB, minner meg om substantivet kebab. Ble litt tørst nå... 


K= Kontrast; form, størrelse, styrke, valør/farge, tekstur.
E= Enhet; likhet i formspråk, gruppering, proporsjoner, luft, avstander. 
B= Bevegelse; rytme, retning, fart.
B= Balanse; struktur/oppbygning, tyngdepunkt, overfarging, symmetri/asymmetri.                                                                         
Nedenfor har vi mesterverket fra venstre. Artikkelen er skrevet av meg. Underoverskrift: ”Et artig leketøy for barn, men telefonen kommer aldri til å ha noen praktisk betydning for fremtiden.” Et skribleri som faller Lama loggen riktig godt i smak og hørsel.




















Ville samtidig legge ut mitt forslag til for- og bakside. Vil si den er den fødte vinner. Håper på at det er den som blir valgt ut til å representere klassens magasin om mediehistorie. Jeg drillet praktisk talt lærerene til det ytterste. *kremt* 



















Vil med dette avslutte for i år og se fram til et nytt og lamaspyttfult år. Jeg er ikke blind, så dette er praktisk talt mulig. Lama loggen vil takke for et fantastisk publikum (noenlunde stumme, men men). Russland har også begynt å vise sin interesse med hele 8 hits. Спасибо! Det var alt for 2010. Over og ut!


Lamaspytt Solfrid!

søndag 26. desember 2010

Nynorsk, det nye ”hotte” på pråkfronten!

Heil unormalt!
Klokken tikker, tiden går, men kommer allikevel aldri noen vei i år, enda mindre fram til døra. Hvilket dette revolusjonerende skribleriet vil. Det vil feste seg til ubevisstheten, spaltes om til et mesterverk og bli det DU snakker om i morgen!

I Medier og Kommunikasjon har vi et eget fag som heter PTF, prosjekt til fordypning. Her kunne vi velge mellom ulike retninger vi ville fordype oss i. Eks. foto, grafisk design, film og lyd osv. Journalistikk var en klar favoritt. Hvor jeg kunne forbedre mine skriveskills og kreativitet.
En av oppgavene vi fikk var å lage en radioreportasje. En utrolig kjekk oppgave! Jeg kunne la kreativiteten min spire uten stopp, intervjue fantastiske, unormale mennesker og klæsje på de rareste lydeffekter. Du så morosamt! Alt skulle redigeres i Soundbooth. Noe vi måtte ha med var: innledning, intervju, blokk og miljølyd. Et tema var også noe vi måtte ha i radioreportasjen vår. Temaet mitt var soleklart. Nynorsk! Nærmere bestemt: Nynorsk, det nye ”hotte” på språkfronten! Et ”exiting theme”, for å si det på gode engelsk. Nedenfor har dere godbiten av alle godbiter. Kongen over alle konger. Let’s play! Vafler er godt… 



          
Dette innlegget er dedikert til Lama loggens absurde forbindelse, http://dettestemmerikke.blogg.no/. En av dens administrator er hovedintervjueobjektet i radioreportasjen. Vi i Lama loggen vil nok en gang takke dem! Noe vi også kverulerer rundt er om vi skal gjøre radioreportasjen offentlig. DVS. fått den på lufta, på en eller annen radiostasjon. Hva sier dere?

Lamaspytt Solfrid! 


lørdag 25. desember 2010

Aristoteles dramatiske fortelling…

Er det noen snille lesere her?
I så fall vil dagens gave bli delt ut universet over, leses og til slutt lagres under hodeputen. Til nøds, hvis du har fått sydd puter under armene, kan dette også lagres her.
Nå har endelig Napoleons hvite hest fått bekreftet fargen sin, flere vet at alle land har 17. Mai (dessverre finnes det fortsatt uvitende, Lama loggen kondolerer så meget). Og noen har fått flere IQ poeng ved å taste inn 30 : 0,5 på kalkulatoren. *Applaus* 
Det er i gang, jeg går utmerket. 


For mangfoldige navnedager siden fikk 1MFA på Vågen VGS en filmoppgave. Den filmen skulle produseres ut fra en dramaturgisk oppbygning:
-En klar begynnelse
-En like klar midte
-En klar slutt

Disse delene kommer etter hverandre som en følge av den forrige. Med andre ord, en kausalt oppbygd fortelling.
Drivkraften i slike fortellinger er alltid den samme, kryssende interesser mellom to eller flere personer. Konflikten lar seg ikke løse i begynnelsen. I stedet øker spenningen fordi partene ikke godtar hverandres planer. Det vil derfor gå mot et uunngåelig oppgjør eller en avsløring – et klimaks. Den seirende part – den gode – vinner over det onde. Eller det kan føre til en tragisk avsløring som ender i katastrofe, det var slik Aristoteles mente den dramatiske fortellingen skulle ende. Noe jeg personlig liker og ønsker det burde produseres mer av. Persille!

Manuset vårt ble senere diktet og skriblet inn på SCeen (School Computer) Location ble klarert, Essoen på Nærbø nærmere bestemt. Et riktig vakkert og miljøvennlig sted. Skuespillerne ble instruert med at de måtte snakke klart og TYDELIG. Hva nå enn det måtte bety… Kameraet var innstilt, og replikker ble stadig glemt. Allikevel holdt vi alle ut og leverte inn med stil! Så spenn fast sikkerheitsbelta, len deg attende, skru mobiltelefonen på lydlaus og ”brake a leg”! Dette vert revolusjonerande godt folk!
      

              


Hvordan skal dette begynne? Vil skuespillerne noen gang bli filmstjerner, eller kan politiet komme til å våkne fra sitt lune hi? Ville Aristoteles applaudert? En opplysning vi helt sikkert vet er at filmen fikk karakteren 5- etter at jeg var ferdig med den i Premiere. Resten får dere, godt folk, bedømme. 
Me lesast!
Lamaspytt Solfrid!