Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

onsdag 29. september 2010

Fotografering -motlys

Yoas! :D
Andre innlegget mitt, give me ten! ;)


Noe vi lærte om en periode her på media, på Vågen vgs var: hvordan håndtere et kamera. Ikke så alt for vanskelig, men vi fikk et sertifikat som skulle fylles ut og krysses av. Vi skulle lære alt fra å stille inn ISOen til å kunne lade kameraet. Flere ting vi lærte var hvordan vi skulle stille inn kameraet i forskjellige situasjoner, slik at bildene ble best mulig. 


En ting vi lærte der var hvordan ta bilder i motlyssituasjoner. Greia der er at motlyssituasjoner, er situasjoner der lyskilden er bak motivet du skal ta bilde av. Utfordringen i slike situasjoner er å ha de rette innstillingene på kameraet, slik at ikke motivet blir for mørkt. 


ISO 1600,  Lukkertid 1/8000 sec, Blenderåpningen 5,2
Dette var det nisseste bilde jeg og gruppa mi tok i en motlyssituasjon. Vi stilte kameraet inn på auto og fyrte løs. Det som skjedde da var at motivet ble for mørkt, og det ble litt vanskelig å se hva motivet var. Men det ble jo et skam rått bilde for det om!












ISO 1600, Lukkertid 1/1328 sec, Blenderåpningen 5,4
Her har du samme motlyssituasjonen, men framgangsmåten er en annen. Det vi gjorde var å bruke P (program) for å måle hvilke verdier av blender og lukkertid det var på motivet. Samtidig som vi lyste opp med reflektor. Deretter gikk vi over på manuelt og brukt de samme verdiene. Knipset bilde og vips task compleated! :D


Motlyssituajoner slice of cake you see. ;) Men me lesast seinare! :D
Lamaspytt Solfrid!


1 kommentar:

  1. Bra jobbet, Solfrid. Check out min side også, Viss du gidde då :P

    SvarSlett