Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

torsdag 30. september 2010

Pictogram!

I´m back on track! ;)
Tredje innlegget er i ferd med å føres inn. Lama loggen fan venter i spenning. *Trommevirvel*
Nå skal jeg skrive litt om pictogrammer og vise eksempler på slike vakre kunstverk mm. *Jubelskrik*


Et pictogram er en forenklet, billedlig framstilling av et ord eller en setning. Et pictogram kan være et ikon, en indeks, et symbol eller en kombinasjon av disse.


Eks. på et pictogram














For ikke så langt tilbake fikk jeg og MK klassen min en utfordring i å lage minst 5 forskjellige pictogram av det samme motivet som vi hadde skissert uken før. Motivet vi hadde skissert uken før var et pictogram i vårt eget design. Dette pictogrammet skulle være knyttet til en arena. Arenaen jeg valgte var Kongeparken, og pictogrammets budskap skulle være "Fare for fugleskit". En superduper orginal ide, og noe jeg visste Kongeparken definitivt burde ha rundt om i parken. Disse 5 forskjellige pictogrammen skulle lages i Illustrator. Et program jeg aldri hadde brukt før, men vi fikk en liten innføring i det, og nysgjerrigheten min til å prøve ut ting gjorde det i grunn litt lett å bruke. 


Pictogrammet jeg hadde skissert uken før, bare laget i Illustrator






















I Illustrator skulle vi leke oss med forskjellige varianter av pictogrammet, som for eks. kun flater, myke/organiske former/linjer, forskjellige fargetoner, 3D-virkning osv. Nedenfor ser du hvordan jeg lekte meg framover:







Her har jeg lekt meg med å forandre fargen, gitt personen et forskremt ansiktsutrykk, gitt fuglen et øye og laget en liten dam av fugleskit på hodet til personen.










Videre på dette pictogrammet har jeg gått nærmere inn på situasjonen, gitt personen en mer rundere form på armer og kropp, gitt personen et surt ansiktsutrykk og rundet av kantene på selve trekanten.










På dette siste og mest awesome pictogrammet jeg designet har jeg gått enda nærmer inn på situasjonen, gjort fugleskiten helt hvit og lagt på skygge på hele pictogrammet. 








Jeg produserte egentlig til sammen hele 8 pictogrammer! Kreativiteten never ends you know. ;) Det var pictogrammer. Me lesast! :D
Lamaspytt Solfrid!


Btw sånn fram til neste gang har jeg et middels fagspørsmål til alle dere fantastiske (og til selvfølgelig dere andre mindre fantastiske også) lesere. 
*Kunstpause*
Hva betyr det usedvanlige pene ordet "Minuskel"? 

onsdag 29. september 2010

Fotografering -motlys

Yoas! :D
Andre innlegget mitt, give me ten! ;)


Noe vi lærte om en periode her på media, på Vågen vgs var: hvordan håndtere et kamera. Ikke så alt for vanskelig, men vi fikk et sertifikat som skulle fylles ut og krysses av. Vi skulle lære alt fra å stille inn ISOen til å kunne lade kameraet. Flere ting vi lærte var hvordan vi skulle stille inn kameraet i forskjellige situasjoner, slik at bildene ble best mulig. 


En ting vi lærte der var hvordan ta bilder i motlyssituasjoner. Greia der er at motlyssituasjoner, er situasjoner der lyskilden er bak motivet du skal ta bilde av. Utfordringen i slike situasjoner er å ha de rette innstillingene på kameraet, slik at ikke motivet blir for mørkt. 


ISO 1600,  Lukkertid 1/8000 sec, Blenderåpningen 5,2
Dette var det nisseste bilde jeg og gruppa mi tok i en motlyssituasjon. Vi stilte kameraet inn på auto og fyrte løs. Det som skjedde da var at motivet ble for mørkt, og det ble litt vanskelig å se hva motivet var. Men det ble jo et skam rått bilde for det om!












ISO 1600, Lukkertid 1/1328 sec, Blenderåpningen 5,4
Her har du samme motlyssituasjonen, men framgangsmåten er en annen. Det vi gjorde var å bruke P (program) for å måle hvilke verdier av blender og lukkertid det var på motivet. Samtidig som vi lyste opp med reflektor. Deretter gikk vi over på manuelt og brukt de samme verdiene. Knipset bilde og vips task compleated! :D


Motlyssituajoner slice of cake you see. ;) Men me lesast seinare! :D
Lamaspytt Solfrid!


Første innlegg! -T-skjorte prosjektet

Mornings! :D
Dette er og blir det første innlegget i Lama loggen. High five! ;)


Som sikkert ikke alle vet så går jeg media, på Vågen vgs, og denne uken og ut neste har vi fått i oppdrag å lage en fagblogg om nettopp det vi har gjort og gjør i faget "Media og kommunikasjon". En advarsel til alle der ute kan denne fagbloggen bli til noe utenom det ekstreme.


Det aller første og beste vi begynte med i disse mediatimene var ett t-skjorte prosjekt som vi hadde i ca. en uke. Vi skulle få lov til å være designere av en t-skjorte kolleksjon! Du så utenomjordisk! Idemyldringen vår var ett kaos uten like. Alt fra sametema til sjømannstema. Fantasi er noe denne klassen har i søppelsekkevis. Ingen underdriving for å si det sånn. Ideene poppet helt ut av det grå. Etter idemyldringen var produksjonen i gang. Klipping og maling, tusjing og ødelegging, emodesign og grønnsaksdesign. Når all produseringen var ferdig, var det ut på catwalken, mens selvvalgt musikk dundret i bakgrunnen. Min gruppe hadde Tomastoget som stemningsmusikk. Her har du ett bilde av noen designerspirer med kunstverkene sine:






















Det min gruppe hadde som tema var "Rip off". Genialt design som en revet sau og en revet blomst. Stolt av gruppen jeg hadde. Designet passet jo bare helt perfekt til Tomastogetsangen! Her er noe som skulle vært gravert inn på reklameplakaten for kollesksjonen vår:


RIP OFF
-your clothes
The brand who is an rip off for every shop.
Clothes who is eye catchy with a big C.
It´s your supernatural clothes!


Vart du skremt no? Dette var alt for nå *snufs snufs*, men me lesast snart. ;)
Lamaspytt Solfrid!