Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

tirsdag 5. oktober 2010

Banner eventyret!

Bună dimineaţa! :D
Femte innlegget i Lama loggen klekkes ut i dette øyeblikk. 
*hakke, pipe og klekke lyd i et innleggsegg*
Innlegget er ute av egget, sekken ute av katta og vi er i gang. 


Lama loggens banner er nemlig laget av meg, og jeg vil nå dele dens utvikling fra ett utrolig proffesjonelt lama foto tatt av meg, med ett rosa, kompakt Olympus kamera i dyreparken til den toppkarakteristiske banner den er i dag. 


ISO 160, Lukkertid 1/160 sec, Blenderåpning 3,3





<--- Fotgrafiet jeg tok i det rette øyeblikk.















Her har jeg begynt med at jeg limte inn fotografiet i en Photoshop fil som hadde høyde 189 pixels, vidde 850 pixels og resolution 300 pixels/inch.











Videre her har jeg satt inn ett til av det samme fotoet og rotert og plassert det slik at det så ut som banneren hadde 1 lama på hver sin side.










Skrift er lagt til videre (navnet på bloggen). Fant en passende skrifttype, endret litt på størrelsen og la på en farge som matchet lamapelsen. Jeg har også limt inn enda en vakker lama. Hvilket jeg gjorde ved å åpne startbilde og bruke seleksjonsverktøyet (lasso) og copy, paste inn på baneren.






Senere fant jeg ut at skriften jeg hadde lagt til ikke var så synlig som jeg hadde håpet på, så det jeg gjorde var å åpne banneren i Illustrator og ramme inn både versalen, minusklene og utropstegnet med sort farge. Mye bedre! Til slutt lagre det som et jpg bilde i Photoshop.





Den ferdige banneren i bruk! :D


Lama banner ftw! ;) Innlegget er herved utklekt og verdensrommetkjent. Det var alt for i går.
Då lesast me! ;)
Lamaspytt Solfrid!



fredag 1. oktober 2010

Fotomontasje!

Sjer a Bagheera? 
Fjerde innlegg har brytt seg inn i Lama loggen! =O
*Sirenelyd*
Det viser seg at innlegget er ubevepnet, og får ikke mer enn ett kutt på pensjonen av Lama politiet.


,^^ Okå, fra alvor til morsomheter. Dette innlegget som når føres inn er om en oppgave mediafolket på Vågen fikk. Nemlig en fotomontasjeoppgave! Hvor vi i Photoshop skulle sette sammen et bilde slik at det ble en situasjon med 5-8 karakterer. Karakterene skulle være en og samme person! Hvordan i all verden få det til liksom. I tillegg skulle vi forsøke å lage en morsom/interssant situasjon med litt "action". 


Eks. på en fotomontasje av Vibeke Tandberg
















Idemyldring og lage minst 3 forskjellige skisser av ulike situasjoner var første punkt i prosessen. Alt fra kaos på et kjøkken til skolemassakre dukket opp i tankene, men alle var dessverre ikke like gjennomførbare. Jeg måtte nemlig være både fotograf, modell, designeren og redigereren. Stress uten like! En arbidsplan var viss også nødvendig. På denne skulle det noteres når jeg skulle booke utstyr, få veiledning fra lærer, gjøre innkjøp osv. 




Teknikken vi skulle bruke for å ta bildene var følgende:


-Stativ til kamera skulle brukes, fordi kameraet skulle ta flere bilder med samme utsnitt, ett bilde for hver "deltaker".


-Bruke manuelle innstillinger og fokus. Ideelt sett trengte vi altså bare stille blenderåpningen, lukkertid og fokus en gang, også ta bildene med de samme innstillingene. 


Ett av startbildene: Lukkertid 16 sec, ISO 400, Blenderåpning 4,0















Teknikken vi skulle bruke for å redigere bildene i Photoshop var følgende:


-Bildene skulle settes sammen ved å bruke seleksjonsverktøyet (lasso) og copy, paste.


Fotomontasjen hvor karakterene er klippet inn men ikke redigerte



-Forsøke å få usynlige overganger ved å for eks. bruke feather på seleksjonen.


-Bruke flytteverktøy for å plassere personene riktig i bildeflaten.




-Når bildet var ferdig redigert skulle vi slå sammen lagene (layer, flatten image).


-Så måtte vi forandre bildestørrelsen (image, image size) til ca. A-4 300dpi


-Til slutt lagre kunstverket (file, save as) som et jpg bilde.


Det ferdige produktet (fotomontasjen min) :D


















Mission compleated again! Muhaha! 8) Fotomontasje er blitt gårsdagens oppnådde quest. :D Me lesast om 7 par strakser. ;)
Lamaspytt Solfrid!