Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

onsdag 29. juni 2011

Prøveeksamen = DRID

.ieH

Se for deg toppen av rangstigen, sjefen over alle sjefer. Nei, ikke Asgeir fra Barne-TV. Rektor. Han skal presentere prøveeksamen, navngitt er den. DRID, DRID står d sort på hvitt…

Bevis på faktum


















Kreative løsninger skulle gjennomføre oppdraget. Plattform, valgfritt.

Hva kaller du en stor same?
Plakat!
Nettopp! På prøveeksamenplakaten min ville jeg bruke testemonials, bruke ”Truls” (kodenavn), siden han er kjent som Turbo Truls. Av Truls skulle det knipses bilder av.


Grunnmur for plakat
















Min DRID


















Har brukt lang lukkertid for å ”fake” at Truls raser av gårde, og lagt på ”motion blur” på bokstavene. Dermed bevegelse og enhet i bildet. Gul fargen på bananskallet er forsterket og har cirkus samme farge som teksten, slik at det blir oppmerksomhetsvekkende (gul = fare). Lilla er lagt inn for å skape komplementær fargekontrast.

Designmessig er det et enkelt og greit budskap i bevegelse.
Ville plassert plakaten i gangene/korridorene. Aldeles ypperlig! Grunnet at alle potensielle forsøplere hadde sett den.


Lamaspytt Solfrid!

søndag 26. juni 2011

Tar av!

Spis is!
Det er helsebringende.

Før sommeren ankom laget jeg en svevende ny artikkel. Kombinere journalistikk og hvor jeg ellers pleier å bruke min fritid, på trening nemlig, var utrolig gøy! Her får dere servert en artikkel om helsesenteret på Ålgård, FRISK. Spreke medvandrere helt fra Oltedal og Stavanger har til og med funnet veien hit…


(alternativ oppskrift på hvordan lage en artikkel: http://lamaloggen.blogspot.com/2011/03/sender-ungdommen-pa-flukt.html)



Seks ble det! triumferende ut vg1 i ptf, journalistikk.
”Øvelse gjør mester,” et ordtak som er flittig brukt. Noe som er verdt å ta med seg gjennom godt og ondt. Både trening og journalistikk er innefor skuddlinjen. Ved regelmessig trening og stå på vilje har jeg gått fra 3-5 i gym på 1 ½ år. Videre har engasjement og skjerping av sanser gitt meg en sommerjobb som journalist på Skjærgårds Music&Mission festivalen (5.-10.juli). Her stod jeg ikke alene, moren til typen min, Tracy Rishton tipset meg om jobben. Tusen hjertelig takk!
Følg med denne spennende sommeren vi har foran oss her i Lama loggen. Journalistspire ut på nye eventyr…
Me lesast!          


Lamaspytt Solfrid!