Hva er Lama loggen?

Lama loggen er fagbloggen utenom det ekstreme. Visste du at ordet "lama" faktisk betyr "lærer"? Denne bloggen unner deg å lese utenomjordiske innlegg om faglige ting i Media og Kommunikasjons veien. Kan forekomme andre spesielle innlegg o.o Enkelt og greit, kort og godt fortalt.
Då lesast me!
Lamaspytt Solfrid!

tirsdag 8. mars 2011

Tabasco – spicy dreams

Vi er godt i gang, leker gjør vi dagen lang. Vi er godt i gang i vår Lama logg, i vår Lama logg. Arbeid er en lek, arbeid gjør deg glad og sprek. Vi er godt i gang i vår Lama logg, i vår Lama logg!

Totally inspired av Fraglene! Ikke ”Totally Spies”, eller ”It Girl” for den del… 
Først en opplysning til dere utenomjordiske som lager mattebøker, dere lager de tristeste bøkene, de har søppelsekkevis av problemer. Kan du tenke deg for et traumatisk liv det er å ha så mange problemer og spørsmål? Ikke nok med det, de er offentliggjort! Stakkars uskyldige bøker!

For en del flueliv siden skulle 1MFA utvikle en grafisk profil/visuell identitet for en kafé elle restaurant. For dere *kremt* uvitende vil dette gradvis bli forklart i blogginnlegget. OBS! Må ikke vaskes på over 60 grader og tørketrommel er det bare å glemme.
Det skulle utvikles et konsept. Disse fire punktene var viktige:

1. Hva er bedriften/produktet?
Hva slags type mat og drikke selges? Selger vi annet, f.eks. atmosfære, identitet? Har stedet en hovedfilosofi? Hva skal bedriften være god på?
2. Hvem selger vi til?
Hvilke krav/forventninger vil målgruppen ha til ditt produkt?         
3. Hva vil vi kommunisere?
Hvilke assosiasjoner vil vi gi?
4. Hvordan skal vi kommunisere det (strategi)?
Valg av bedriftnavn, budskap, design, beliggenhet, osv.

Kort og godt fortalt ble restauranten min navngitt ”Tabasco” med slagordet ”spicy dreams”. Maten skulle være krydret og smakfull, noe du bare kunne drømme om andre steder. 

Så var det i gang med designdelen. Hvor det skulle utformes en designmanual som skulle inneholde logo, visittkort, dekorelement, lokalet og et valgfritt tilleggselement. NB! Til dere som enda ikke har fått det med dere, logoer lages i Illustrator, ikke Photoshop! Kan tenke meg at Turid ble glad nå… 
    

Logoen
















Visittkort















Lokalet
















Tilleggselement






















Derpå – er det satt sensur på
måten Lama loggen drev amour på

Lamaspytt Solfrid!

søndag 6. mars 2011

Sender ungdommen på flukt!

Arrrg, sa piraten!
Noen er korte, noen er lange. De kjøpes ikke i butikken, og gaupene kutter seg ikke med kniv av den grunn. Et innlegg i Lama loggen er til å få adrenalinkick av. It’s showtime! Så vriåtteren er det bare å glemme…

Vi V.I.P.-folkz på Vågen VGS verker i fingrene etter to harde uker med journalistikk. Pennen fikk slite på arkets blanke sider. Nyhetssaker sto på terrorlisten. De skulle spisses inn, objektivitet var viktig og rasistiske ideer var bannlyst. Øvingsoppgaven før det virkelig gjaldt var å skrive en nyhetsartikkel ut i fra et eventyr, hvor kreativitet kunne blomstre og gro, mens ugress var det bare å luke bort. ”Bukkene Bruse” var en favoritt og jeg valgte å stå sterk ved trollets side. 













Fra barne-tv til nyhetssending. Vi kunne skimte enden av regnbuen. Enhjørningers vingeslag kunne høres i det fjerne. 45 ulike & ekte nyhetssaker skulle spores opp, en per elev. Klassen hadde det med komme seg ut av ”Facebook” og inn på ”It’s learning”. Nyhetssaken skulle bygges opp etter John B. Bogarts uttalelse: ”When a dog bites a man, that is not news, because it happens so often. But if a man bites a dog, that is news.”

Vi skulle sikre objektiv informasjon, rusisk propaganda var dermed forbudt. Men en ting skulle vi vite, ”Nyheter velges ut, skapes og konstrueres.” Nyhetsartiklene skulle oppfylle en del nyhetskriterier = KVEISA.

KVEISA:
K= konflikt
V= viktig
E= eksklusiv
I= identifikasjon
S= sensasjonell
A= aktuell

Det skulle skaffes intervjuobjekter for å få til en objektiv vinkling. + et godt råd fra Lama loggen, planlegg en del spørsmål på forhånd. Da er du godt forberedt og du får kontroll over intervjuobjektene dine. Veien til hekkans bra råmateriale! Vi går of course inn for å sette dagsorden her i Lama loggen. 


Ferdig produkt:



















Jeg tok meg den frihet å tipse Stavanger Aftenblad, det falt i smak. 05.02.10 sto artikkelen min med tekst og bilder på hele side 8. Det som begynte som en simpel skoleoppgave utviklet seg til 1500 kr på konto. Journalistspire hviskes det…



Lamaspytt Solfrid!